Geografie

Geografie

 

Pentru elevi geografia este ştiinţa care le divulgă secretele munţilor, le aduce în vedere locuri spectaculoase de pe Terra, îi învaţă să se orienteze pe hartă, îi ajută să înţeleagă cum apar formele de relief, de ce în nordul Asiei, Europei, Americii de Nord este foarte frig sau de ce la Ecuator plouă foarte mult.

Elevii din clasa a V-a studiază fiecare înveliş al Terrei, legăturile dintre aceste învelişuri precum şi elemente de bază legate de populaţia planetei, aşezările şi activităţile umane.

În clasa a VI-a elevii se apropie mai mult de continentul pe care trăiesc. Ei studiază trăsăturile naturale şi cele ale populaţiei Europei, cunoscând îndeaproape o parte din statele Europei.

Elevii din clasa a VII-a se plimbă pe continentele extraeuropene ale Terrei. Ei descoperă secretele Asiei, Africii, Americii, Australiei şi Oceaniei şi Antarctidei.

În clasa a VIII-a elevii au misiunea de a studia teritoriul României, de a înţelege cum s-a născut uscatul pe care astăzi se află ţara lor. Se apropie de fiecare unitate de relief în parte, studiază clima, apele, vegetaţia, fauna, solurile, populaţia, aşezările şi activităţile umane. Astfel reuşesc să identifice locul României în Europa şi în lume, să găsească asemănări şi deosebiri între ţara noastră şi alte state de pe Glob.