Dansul sportiv

Dansul sportiv este un sport de echipa constand in parteneriatul intre un baiat si o fata intr-un cuplu de dansatori ce interpreteaza pe muzica diferite ritmuri utilizand tehnici specifice. De-a lungul timpului s-au cristalizat doua sectiuni in functie de caracterul si provenienta dansurilor: sectiunea standard sau europeana (vals lent, tango, vals vienez, slow fox si quick step) si sectiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive).
Fiind o activitate fizica in primul rand dansul sportiv presupune un tip combinat de efort aerob si anaerob – o excelenta metoda de a preintampina bolile de tip cardio-vascular sau de control al greutatii (se pot arde de la 200 la 700 calorii pe ora). Exista beneficii aduse aparatului locomotor, dansul dezvoltand o postura si mobilitate deosebite.
Aceasta activitate are insa si un puternic impact psihic asupra celor care o practica. Parteneriatul in dans dezvolta relatiile inter-umane si o stare generala de bine. Dansatorii au incredere in ei insisi iar copiii pe langa o dezvoltare fizica armonioasa si o personalitate frumoasa au si un colectiv in care invata eticheta specifica dansului de societate – asa cum era numit el acum o vreme.
 In cadrul Scolii Gimnaziale nr. 167, totul a inceput in 2010, proiectul de dans sportiv cuprindea doar dezvoltarea si pregatirea copiilor de nivel incepator, un proiect bazat doar pe placerea de a dansa, pe dorinta insuflarii sigurantei, a atitudinii de dansator copiilor, insa nimic mai mult.

Odata cu timpul, datorita relatiilor de bun augur intre scoala si instructorul Stefan Pascal, cat si a cerintelor copiilor, parintilor, s-a dezvoltat ceea ce astazi se numeste grupa de performanta, o grupa de copii, ce cuprinde copii cu rezultate extraordinare in concursurile organizate de Federatia Romana de Dans Sportiv, o grupa de copii pe care cei din organizarea tuturor evenimentelor Scoalii Gimnaziale nr. 167 se poate baza.

Despre noi ar mai fi multe de spus, dar mai bine va asteptam sa ne cunoasteti, asa suntem siguri ca va vom crea o impresie cel putin buna!