Noaptea Muzeelor

 
Le Vendredi 9 mai 2014 14h05, “Olivian Breda olivian.breda7@gmail.com [eurodesk_info]” <eurodesk_info@yahoogroups.com> a écrit :

Noaptea Europeana a Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a zecea editie. Evenimentul este patronat, in mod traditional, de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeana a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeana a Muzeelor puteti gasi la adresa: http://nuitdesmusees.culture.frReteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel international, asigurand o promovare ampla si coerenta a activitatilor organizate de muzeele romanesti, in special prin intermediul site-ului creat in 2009, www.noapteamuzeelor.ro, dar si al unei campanii de promovare la nivel national. De asemenea, din 2011 RNMR coordoneaza si organizarea circuitului muzeal din Bucuresti, care a fost initiat in anul 2008 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei.
Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeasi noapte, scenarii diferite”, coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, imbogateste in acest an evenimentul prin promovarea a trei circuite pentru public intre muzeele din Bucuresti, Cluj si Timisoara.
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Parteneri: Muzeul de Arta din Cluj-Napoca si Muzeul de Arta din Timisoara
La Noaptea Muzeelor 2014 din Bucuresti participa: